Tot 10 jaar garantie op kunststof kozijnen
 

Ventilatierooster

 

Ventilatieroosters voor natuurlijke ventilatie, toepasbaar in houten, kunststof of aluminium kozijnen. De roosters zijn thermisch onderbroken, vervaardigd uit duurzaam aluminium en leverbaar in diverse kleuren. Geschikt voor woning-, utiliteitsbouw en industrie.
 

vraag offerte aan

Kenmerken van ventilatieroosters

Diverse luchtdoorlaten met één roostertype;
Thermisch onderbroken;
Duurzame uitvoering in aluminium;
Leverbaar in iedere RAL-kleur naar keuze;
Geschikt voor alle kozijntypen.

Prestaties

DucoLine 10/17/22 (ZR) ventilatieroosters zijn vormvast en voldoen aan relevante sterkte-eisen voor het toepassingsgebied overeenkomstig NEN 1087 en NPR 1088. In gesloten stand voldoen de    roosters aan klasse K 100 volgens NEN 3660 en 3661 (waterdicht tot 600 Pa; winddicht tot 1000 Pa).

Alle componenten zijn corrosievast en bestand tegen klimaat- en weersinvloeden. Sterke zuren en alkalische verontreinigingen (cementwater) kunnen op geanodiseerde oppervlakken plaatselijk verkleuring veroorzaken. Onder invloed van UV-stralen ondergaan de gemoffelde oppervlakken enige verkleuring; de geanodiseerde oppervlakken blijven kleurecht en vertonen geen verkleuring.

Luchtdoorlaat (Qv) en geluidsisolatiewaarden (Dne,A en Rq,A):

Type                                              Qv bij een druk van 1 Pa                    Dne,A                           Rq,A
DucoLine 10                                10,0 dm3/s/m                                      24,2 dB(A)                   -2,0 dB(A)
DucoLIne 17                                17,0 dm3/s/m                                      24,2 dB(A)                   -2,0 dB(A)
DucoLine 22                                21,7 dm3/s/m                                      24,2 dB(A)                    -2,0 dB(A)

Aluminium is onbrandbaar volgens NEN 6064; bij ± 600°C gaan de profielen vervormen. De lineaire uitzettingscoëfficiënt van aluminium bedraagt 23.10-6K-1 (bij een temperatuurtraject van 20°C tot 100°C).

Samenstelling

DucoLine 10/17/22 (ZR) zelfregelende klepventilatieroosters voor natuurlijke ventilatie samengesteld uit geëxtrudeerde aluminium profielen en kunststof componenten. De constructie bestaat uit is een aluminium binnen- en buitendeel. De verbinding tussen de beide delen is thermisch onderbroken zodat geen koudebrug wordt gevormd. Het buitendeel is een golfvormige (soft-line) buitenkap en bevat een dubbelwandige kunststof klep (met een lip van zacht kunststof) waarmee de luchtdoorlaat wordt geregeld. Deze zelfregelende klep zorgt voor een constante luchtdoorlaat en werkt, in gesloten stand, thermisch isolerend. Het binnendeel heeft een afneembare, bolvormige (soft-line) binnenkap. Deze binnenkap is voorzien van geruite perforatie, die als insectenwering fungeert. De uiteinden van de roosters hebben kunststof kopschotten.
De aluminium profielen zijn vervaardigd van aluminiumlegering EN AW - 6063 T66. De kunststof onderdelen zijn van ABS (acrylonitrilbutadieenstyreen) en PP (polypropyleen).

De aluminium componenten worden standaard in een geanodiseerde uitvoering (laagdikte 15-20 µm) geleverd. Indien gewenst is een gemoffelde uitvoering (polyester poedercoating, laagdikte 60-80 µm) mogelijk.

De ventilatieroosters worden compleet, inclusief de benodigde bevestigingsmiddelen en bediening geleverd.

Vorm en afmeting

DucoLine 10/17/22 (ZR) ventilatieroosters zijn rechthoekig en hebben een soft-line buiten- en binnenkap. Alle uitvoeringen hebben hetzelfde uiterlijk en afmetingen.

Inbouwhoogte:

•100 mm bij plaatsing op glas; glasgootbreedte 26 mm, 30 mm en 34 mm;
•120 mm bij plaatsing op tussenregel.
De lengte van de roosters wordt aan de breedte van de gevelopening aangepast; de maximale lengte is 2.500 mm. Vanaf een lengte van 1.500 mm wordt de klep gesplitst uitgevoerd.

Afhankelijk van de gekozen oppervlakteafwerking kunnen de ventilatieroosters geleverd worden in de anodisatiekleur F1 (zilvergrijs) of in een RAL-kleur naar keuze (gemoffelde uitvoering). Op aanvraag is ook een anodisatiekleur F5 (brons) leverbaar.

De kunststof onderdelen kunnen naar keuze in de kleuren zwart of wit worden geleverd

Toepassing

DucoLine 10/17/22 (ZR) ventilatieroosters voor toepassing in woning-, utiliteitsbouw en industrie, zowel nieuwbouw als renovatie. Geschikt voor plaatsing in houten, aluminium of kunststof kozijnen en alle raamsoorten met zowel binnen- als buitenbeglazing. De roosters zijn direct op glas, op een tussenregel of op een kozijn te monteren.

Voordeel van DucoLine ventilatieroosters is dat ze hetzelfde uiterlijk en afmetingen hebben maar over drie verschillende luchtdoorlaten beschikken. In een project kan daarmee uniformiteit in zowel het gevelbeeld als in het interieur worden bereikt.

Onderhoud

Via het eenvoudig afneembare binnendeel is het onderhoud aan ventilatieroosters gemakkelijk door de gebruiker uit te voeren. De aluminium onderdelen kunnen met een vochtige doek en huishoudelijke niet-schurende reinigingsmiddelen worden schoongemaakt.

De traploze bediening van de DucoLine 10/17/22 (ZR) ventilatieroosters kan naar keuze met een hendel, een koord of een stang worden uitgevoerd. De open/dicht stand wordt met een groen/rood indicatie aangegeven.

vraag offerte aan

 

Nieuws